Književna radionica sa starijim i nemoćnim osobama

08/04/2019 Nema komentara Stipan

Dana 08.04.2019.g. održana je književna radionica sa starijim i nemoćnim osobama. 

Mjesto ovog susreta bio je Dom za starije i nemoćne Lovret, a tema književne radionice: Kupareove korizmenice.

Radionicu je predvodila volonterka Jelena Vrcelj,  profesorica hrvatskog i engleskog jezika.

Jelena je čitala Kupareove stihove nadahnute korizmenim motivima koji  izražavaju duboku Kupareovu religioznost. U njima ima uspomena iz djetinjstva, mladenačkoga žara, prognaničke tjeskobe, intelektualne osamljenosti, teologove pronicavosti i drevne redovničke mudrosti. Kupareo na mnogim mjestima uspoređuje Isusovu Cvjetnicu, Maslinsku goru i Kalvariju sa svakidašnjicom hvarskih ribara, prigorskih seljaka i hrvatskih izbjeglica.

I članovi doma Lovret su se pronašli u njegovim stihovima, te su nakon svake pjesmice imali dosjetke iz prošlosti koji su podijelili s ostalima. Na susretu su se korisnici doma toliko opustili, da su čak i zapjevali pjesme iz njihove mladosti.

Ova radionica je jedna od aktivnosti koju provodi konf.sv.Duje Split u sklopu  projekta 60+ .

Cilj projekta 60 + ( koji je sufinanciran od strane Grada Splita) je poboljšati životnu kvalitetu starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom. 

Korisnici doma Lovret su bili oduševljeni s radionicom te su predsjednici konf.sv. Duje Split Luciji Vlahović, i mladim volonterima, uručili prigodne poklone uoči nadolazećeg blagdana, a koje su sami izradili! 🙂

Više o susretu možete vidjeti na fotografijama:

 

 

 


Komentiraj

Email nece biti prikazan.