Posjet zajednici Cenacolo – 24.1.2016.

25/01/2016 Nema komentara Marija Mamic

Posjetili smo zajednicu Cenacolo, koja je smještena u Ugljanima kod Trilja.

Dočekao nas je Alen, koji danas vodi i skrbi za zajednicu u Ugljanima, a nekoć je i sam bio ovisnik koji je upoznao novi život u toj zajednici te doživio preobraćenje. On nas je upoznao ukratko sa povijesti komune:

Zajednica Cenacolo je proširena po cijelom svijetu. Časna sestra Elvira Petrozzi je otvorila prvu kuću u Italiji 1983. godine. Trenutno postoji 61 bratovština u 18 zemalja svijeta (Italija 21; Austrija 1; Bosna i Hercegovina 2; Hrvatska 8; Francuska 4; Engleska 1; Irska 1; Poljska 3; Portugal 1; Slovenija 1; Slovačka 1; Španjolska 2; SAD 4; Argentina 2; Brazil 5; Meksiko 1; Peru 2; Afrika – Liberija 1).

Prošetali smo njihovim rančom gdje su svaku ciglu, svaki zid i prostor, izgradili sami, svojim rukama. Zajednica trenutno broji 21 člana. Najmlađi član ima tek 15 godina.

Upoznali smo 21 dušu koja se odlučila spasiti te upoznala novi život. Život bez mobitela i računala, život u kojem ne postoje pitanje: “jeste li čuli onu novost o…”, nego pitanja “Kako si?”, “Prepričaj mi svoj dan!”. Svi smo se složili da je najdirljiviji trenutak bio slušati njihove molitve koje su skoro jednoglasno bile s riječima:” Gospodine, molimo te za naše prijatelje koji su još izgubljeni, koji još nisu smogli hrabrosti za oslobođenjem od ovisnosti, molimo te, dovedi i njih na pravi put..”
Došli smo s namjerom da im pomognemo, makar s razgovorom, da ih saslušamo i razveselimo. Na kraju smo se mi vratili kući napunjeni radošću i mirom.

 


Komentiraj

Email nece biti prikazan.