Tečaj mnemotehnike – 14.11.2020.g.

15/11/2020 Nema komentara Marija Mamic

Nakon duže pauze zbog koronavirusa COVID-19, održali smo prvu edukativnu radionicu u ovoj školskoj godini – tečaj mnemotehnike! Mnemotehnike su specifične mentalne strategije za poboljšanje pamćenja. Vuku svoje korijene, kao i većina današnjih znanosti, iz stare Grčke.

Za vrijeme starih Grka i Rimljana, senatori i političari su učili te tehnike kako bi svoje birače impresionirali fenomenalnom mogućnošću pamćenja, te se nadmetali sa svojim protivnicama pamteći opširnije govore od njih. Koristeći te jednostavne, ali sofisticirane metode, političari su mogli zapamtiti preko tisuću pojmova bez ijedne greške.

Kako se danas rabi mnemotehnika? 

Odgovor na to pitanje dala nam je Marina Hajdić iz VAK edukacijskog centra koja je predvodila tečaj. Naučila nas je korisnim metodama bržeg učenja i pamćenja. U dvosatnom tečaju upoznala je učenike s metodama “Skraćivanja”, “Elaboriranog kodiranja”, “Rečenični mnemonici”, “Rima i ritam”, “Kognitivnom mapom”

Radionica je bila jako zanimljiva i korisna, kako za učenike, tako i za odrasle koji su se pridružili radionici.

Kako nam je bilo, pogledajte na slikama:

 

Željno iščekujemo iduću radionicu, odnosno tečaj na kojem će nas Marina upoznati s još korisnih metoda za  brže i lakše učenje.

Ovaj tečaj je održan u sklopu projekta “Na vlastitom putu” koje financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Komentiraj

Email nece biti prikazan.